Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -> Γαστρονομία -> Παραδοσιακές συνταγές -> Πατατόπιτα
E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font


Πατατόπιτα

Υλικά για 6 μερίδες:

1 κιλό πατάτες

200 γρ. μανιτάρια

100 γρ. τυρί τριμμένο

1/8 λίτρου γάλα

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 λιωμένη σκ. Σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

0,5 κ.γ. πιπέρι

20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε ψιλές φέτες . Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και βάλτε μέσα, κατά στρώσεις, τις πατάτες, τα μανιτάρια, και τα Ύ από το τυρί. Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε με αυτό το μίγμα τις πατάτες. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 50’ σε προθερμασμένο φούρνο, στο μεσαίο διάζωμα στους 200 β. Κελσίου. Μόλις δείτε ότι η επιφάνεια της πίτας παίρνει ομοιόμορφο χρυσόξανθο χρώμα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί ώσπου να ψηθούν οι πατάτες.

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία...

Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα
Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα   Υλικά για 6 άτομα: 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό αγριόχορτα 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα 1... Περισσότερα...
Μπακλαβάς
Μπακλαβάς   Υλικά για την ζύμη: 1 κιλό αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι χλιαρό νερό, όσο πάρει λίγο ξίδι για την... Περισσότερα...
Τυροψωμάκια
Τυροψωμάκια   Υλικά για 20 ψωμάκια: 250 γρ αλεύρι 200 γρ ανάλατη μυζήθρα 250 γρ βούτυρο 1 κουτ γλυκού αλάτι 1 κουτ γλυκού... Περισσότερα...
Πατατόπιτα
Πατατόπιτα   Υλικά για 6 μερίδες: 1 κιλό πατάτες 200 γρ. μανιτάρια 100 γρ. τυρί τριμμένο 1/8 λίτρου γάλα 4 κ.σ. κρέμα... Περισσότερα...
Κολοκυθάκια Γεμιστά
Κολοκυθάκια Γεμιστά   Υλικά για 4 άτομα: 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 κουτ. σούπας ρύζι για πιλάφι 4 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα ... Περισσότερα...