Ούζο Ούζο Το ούζο -σε αντίθεση με το τσίπουρο- μόνο σε μικρό μέρος είναι προϊόν απόσταξης σταφυλιών. Είναι βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών... Περισσότερα...
Μοσχάτο Ρίου Μοσχάτο Ρίου Είναι μία από τις πιο σημαντικές λευκές ποικιλίες οινοποιίας που καλλιεργούνται στη χώρα μας. Θεωρείται συγγενής ποικιλία με τη γαλλική Muscat de... Περισσότερα...
Μαυροδάφνη Η Μαυροδάφνη Πατρών Είναι μια έγχρωμη ελληνική ποικιλία οινοποιίας που καλλιεργείται στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο (κυρίως γύρω από την περιοχή της Πάτρας)... Περισσότερα...
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της Ελληνικής Οικονομίας, ιδιαίτερης διατροφικής και οικονομικής σημασίας για την... Περισσότερα...
Ροδίτης Ροδίτης Ποικιλία με μεγάλη εξάπλωση στην Ελλάδα, καλλιεργείται σε 32 νομούς (από 52) αλλά την συναντάμε κυρίως στον νομό Αχαΐας. Πρόκειται για μια καθαρά... Περισσότερα...
Φέτα Φέτα - γαλακτοκομικά προϊόντα Ο νομός Αχαΐας διαθέτει μια ποικιλία τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων που διαρκώς βελτιώνονται σε ποιότητα και παραγωγή.... Περισσότερα...
Τσίπουρο Τσίπουρο Το τσίπουρο είναι απόσταγμα από στέμφυλα δηλαδή από τα ράκη των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή... Περισσότερα...
Τεντούρα Τεντούρα Η Τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Σύμφωνα με την παράδοση η προέλευση της ανάγεται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι... Περισσότερα...