Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από τη Πάτρα και σε μια καταπράσινη έκταση 12 στρεμμάτων, ο Ιππικός Όμιλος Πατρών (Σχολή Ιππασίας), προσφέρει τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του σε αρχάριους και προχωρημένους αναβάτες αλλά και στους απλούς … καλοφαγάδες που μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα στο εστιατόριο του Ομίλου, περιτριγυρισμένοι από δεκάδες άλογα.
|
Οι έμπειροι ιστιοπλόοι χαρακτηρίζουν τον Πατραϊκό Κόλπο ως μια από τις ιδανικότερες περιοχές για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις εξαιτίας της ύπαρξης αερίων ρευμάτων χωρίς όμως ανάλογους ισχυρούς κυματισμούς. Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών (Ι.Ο.Π.) διοργανώνονται δέκα τοπικοί αγώνες ετησίως ενώ στις αρχές Αυγούστου στον Πατραϊκό και το Ιόνιο πραγματοποιείται Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα με διεθνείς συμμετοχές.
|
Στη μάχη με τα ρεύματα των ποταμών ρίχνονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού, είτε αυτός λέγεται καγιάκ είτε ράφτινγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του είδους στην περιοχή συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» καθώς πέρα από την άθληση έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνιας ομορφιάς τοποθεσίες, να ανακαλύψουν τις κρυφές από το ευρύ κοινό χάρες του Λάδωνα και του Ερύμανθου.
|
Είτε ερασιτεχνικά, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού οι πτήσεις στον ουρανό της Αχαΐας συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε για μια αφ’ υψηλού γνωριμία με το νομό, έχετε μεγάλα περιθώρια επιλογών. Οι θέσεις που διαθέτει η Αχαΐα για Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι πολλές, καθιστώντας την ιδανική για τους εραστές του αθλήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πληροφόρηση και χρήσιμες συμβουλές από τη δραστήρια Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας που ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (τηλ. 2610 621 494).Σε συνεργασία με τη Λέσχη, εντοπίσαμε τους χώρους αεραθλητισμού.
|
Από το φαράγγι του Βουραϊκού περνά ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες» κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης. Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν Ερασίνο. Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά και στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες καθώς έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.
|
|
|
|