Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -> Γαστρονομία -> Παραδοσιακές συνταγές -> Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα
E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font

Φασόλια μαυρομάτικα
με χόρτα

alt

Υλικά για 6 άτομα:

500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

1 κιλό αγριόχορτα

1 ματσάκι αρωματικά χόρτα

1 κοτ. Σούπας τοματοπολτό

1 κύβο βοδινού ζωμού

1 πρέζα πιπέρι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

Αφήστε τα φασόλια για 6 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα σε νερό. Βράστε τα σε σκέτο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τα καθαρισμένα και πλυμένα χόρτα.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά χόρτα, τον κύβο, τον τοματοπολτό, το πιπέρι και το λάδι και ανακατέψτε για λίγο πάνω σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε 3 ποτήρια νερό και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 60΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία...

Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα
Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα   Υλικά για 6 άτομα: 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό αγριόχορτα 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα 1... Περισσότερα...
Πατατόπιτα
Πατατόπιτα   Υλικά για 6 μερίδες: 1 κιλό πατάτες 200 γρ. μανιτάρια 100 γρ. τυρί τριμμένο 1/8 λίτρου γάλα 4 κ.σ. κρέμα... Περισσότερα...
Μπακλαβάς
Μπακλαβάς   Υλικά για την ζύμη: 1 κιλό αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι χλιαρό νερό, όσο πάρει λίγο ξίδι για την... Περισσότερα...
Τυροψωμάκια
Τυροψωμάκια   Υλικά για 20 ψωμάκια: 250 γρ αλεύρι 200 γρ ανάλατη μυζήθρα 250 γρ βούτυρο 1 κουτ γλυκού αλάτι 1 κουτ γλυκού... Περισσότερα...
Κολοκυθάκια Γεμιστά
Κολοκυθάκια Γεμιστά   Υλικά για 4 άτομα: 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 κουτ. σούπας ρύζι για πιλάφι 4 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα ... Περισσότερα...