Πατατόπιτα
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό πατάτες 200 γρ. μανιτάρια 100 γρ. τυρί τριμμένο 1/8 λίτρου γάλα 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 1 λιωμένη σκ. Σκόρδο 1 κ.γ. αλάτι 0,5 κ.γ. πιπέρι 20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα |
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε ψιλές φέτες . Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και βάλτε μέσα, κατά στρώσεις, τις πατάτες, τα μανιτάρια, και τα Ύ από το τυρί. Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε με αυτό το μίγμα τις πατάτες. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 50’ σε προθερμασμένο φούρνο, στο μεσαίο διάζωμα στους 200 β. Κελσίου. Μόλις δείτε ότι η επιφάνεια της πίτας παίρνει ομοιόμορφο χρυσόξανθο χρώμα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί ώσπου να ψηθούν οι πατάτες. |