Τυροψωμάκια
Υλικά για 20 ψωμάκια:
250 γρ αλεύρι 200 γρ ανάλατη μυζήθρα 250 γρ βούτυρο 1 κουτ γλυκού αλάτι 1 κουτ γλυκού πάπρικα 1 πρέζα πιπέρι 150 γρ τυρί κρέμα 1 κουτ σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο τουρσί 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά 1 κρόκος και 1 ασπράδι αυγού 1 κουτ σούπας κύμινο |
Κοσκινίστε το αλεύρι, κάντε στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Λιώστε καλά τη μυζήθρα, κόψτε σε κομματάκια το βούτυρο και ρίξτε τα μαζί με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα στο βαθούλωμα. Ζυμώστε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία και βάλτε τη στο ψυγείο για 3 ώρες. Χτυπήστε το τυρί με το κρεμμύδι, το τουρσί και την πιπεριά μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και με ένα αλευρωμένο ποτήρι, κόψτε 20 δίσκους. Πάνω στους 10 βάλτε λίγο από το μίγμα του τυριού. Αλείψτε τα άκρα με ασπράδι, καλύψτε με τον κενό δίσκο και πιέστε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Αλείψτε τα ψωμάκια με τον κρόκο αυγού, πασπαλίστε με κύμινο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β. Κελσίου για 25’ ώσπου να γίνουν χρυσόξανθα. |