Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -> Γαστρονομία -> Παραδοσιακές συνταγές -> Τυροψωμάκια
E-mail Εκτύπωση PDF
A+ A -A Larger Font Smaller Font


Τυροψωμάκια

Υλικά για 20 ψωμάκια:

250 γρ αλεύρι

200 γρ ανάλατη μυζήθρα

250 γρ βούτυρο

1 κουτ γλυκού αλάτι

1 κουτ γλυκού πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι

150 γρ τυρί κρέμα

1 κουτ σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο τουρσί

2 κουτ σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά

1 κρόκος και 1 ασπράδι αυγού

1 κουτ σούπας κύμινο

Κοσκινίστε το αλεύρι, κάντε στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Λιώστε καλά τη μυζήθρα, κόψτε σε κομματάκια το βούτυρο και ρίξτε τα μαζί με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα στο βαθούλωμα. Ζυμώστε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία και βάλτε τη στο ψυγείο για 3 ώρες.

Χτυπήστε το τυρί με το κρεμμύδι, το τουρσί και την πιπεριά μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και με ένα αλευρωμένο ποτήρι, κόψτε 20 δίσκους. Πάνω στους 10 βάλτε λίγο από το μίγμα του τυριού. Αλείψτε τα άκρα με ασπράδι, καλύψτε με τον κενό δίσκο και πιέστε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Αλείψτε τα ψωμάκια με τον κρόκο αυγού, πασπαλίστε με κύμινο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β. Κελσίου για 25’ ώσπου να γίνουν χρυσόξανθα.

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία...

Κολοκυθάκια Γεμιστά
Κολοκυθάκια Γεμιστά   Υλικά για 4 άτομα: 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 κουτ. σούπας ρύζι για πιλάφι 4 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα ... Περισσότερα...
Πατατόπιτα
Πατατόπιτα   Υλικά για 6 μερίδες: 1 κιλό πατάτες 200 γρ. μανιτάρια 100 γρ. τυρί τριμμένο 1/8 λίτρου γάλα 4 κ.σ. κρέμα... Περισσότερα...
Τυροψωμάκια
Τυροψωμάκια   Υλικά για 20 ψωμάκια: 250 γρ αλεύρι 200 γρ ανάλατη μυζήθρα 250 γρ βούτυρο 1 κουτ γλυκού αλάτι 1 κουτ γλυκού... Περισσότερα...
Μπακλαβάς
Μπακλαβάς   Υλικά για την ζύμη: 1 κιλό αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι χλιαρό νερό, όσο πάρει λίγο ξίδι για την... Περισσότερα...
Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα
Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα   Υλικά για 6 άτομα: 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό αγριόχορτα 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα 1... Περισσότερα...