Φασόλια μαυρομάτικα
με χόρτα
Υλικά για 6 άτομα:
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό αγριόχορτα 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα 1 κοτ. Σούπας τοματοπολτό 1 κύβο βοδινού ζωμού 1 πρέζα πιπέρι 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι |
Αφήστε τα φασόλια για 6 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα σε νερό. Βράστε τα σε σκέτο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τα καθαρισμένα και πλυμένα χόρτα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά χόρτα, τον κύβο, τον τοματοπολτό, το πιπέρι και το λάδι και ανακατέψτε για λίγο πάνω σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε 3 ποτήρια νερό και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 60΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. |