Τουριστική Πύλη Νομού Αχαΐας Logo

GreekEnglish (United Kingdom)

Τουρισμός στην Αχαΐα

Η Αχαΐα, έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει, απευθύνει εκατοντάδες προκλήσεις στον απαιτητικό επισκέπτη, προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και ευκαιριών αναψυχής, ψυχαγωγίας, διασκέδασης, ανάπαυσης, περιήγησης.

Όποιος την γνωρίσει καλά, είναι σίγουρο ότι θα την αγαπήσει και θα γίνει ένας καλός φίλος που θα την επισκέπτεται συχνά...

 

Προϊστορικό Σκιαγράφημα

Προϊστορικό Σκιαγράφημα

Στην περιοχή της Αχαΐας, έχει πλέον διαπιστωθεί η παρουσία του τροφοσυλλέκτη παλαιολιθικού ανθρώπου, μετά από αρχαιολογική έρευνα, σε δύο γειτονικές θέσεις στους πρόποδες του όρους Μόβρη, πλησίον του Ελαιοχωρίου του σημερινού Δήμου Δύμης, όπου βρέθηκαν ξάστρα, λεπίδες και άλλα παλαιολιθικά εργαλεία.

Ο Νομός Αχαΐας

Ο Νομός Αχαΐας

Ο Νομός Αχαΐας βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Έχει έκταση 3.271 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πληθυσμό 327316 κατοίκους (2001) και αποτελεί τη βασική πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Ιππασία

Ιππασία

Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από τη Πάτρα και σε μια καταπράσινη έκταση 12 στρεμμάτων, ο Ιππικός Όμιλος Πατρών (Σχολή Ιππασίας), προσφέρει τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του σε αρχάριους και προχωρημένους αναβάτες αλλά και στους απλούς … καλοφαγάδες που μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα στο εστιατόριο του Ομίλου, περιτριγυρισμένοι από δεκάδες άλογα.

Καλοκαιρινές προτάσεις


Ψηφοφορίες

Ποια είναι το ομορφότερο Αχαϊκό όρος;